Gemeente Harlingen heeft onderzoek accommodatie Zeerobben afgerond

Voetbalclub zmvv Zeerobben is vanaf januari 2018 in gesprek met de gemeente Harlingen over de slechte staat van de kleedaccommodatie op het sportcomplex Oostersportpark.

In de afgelopen jaren is er regelmatig overleg geweest tussen het bestuur van de voetbalclub en de gemeente Harlingen omtrent het achterstallige onderhoud van de kleedaccommodatie, toiletten en de scheidrechterruimtes. 

Op 30 oktober 2019 heeft de gemeente opdracht gegeven voor een onafhankelijk onderzoek naar de buitensportaccommodatie van onze vereniging. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de kleedruimtes niet meer voldoen aan de hedendaagse eisen en op meerdere punten zijn afgekeurd. De vloeroppervlakte van kleed- en doucheruimtes is te klein. Ook de hygiëne laat op meerdere punten te wensen over.

Dit heeft ertoe geleid dat meerdere kleedruimtes flink verbouwd moeten worden om weer te kunnen voldoen aan de eisen van nu. De gemeenteraad heeft afgelopen week groen licht gegeven voor groot onderhoud van onze accommodatie. Na de zomervakantie zal een werkgroep van Zeerobben met de gemeente in gesprek gaan om de plannen verder uit te werken.

Het bestuur van de zmvv Zeerobben wil de gemeente Harlingen alvast bedanken voor het positieve vooruitzicht en wenst iedereen voor nu eerst een fijne vakantie.

Geert-Jan de Groot

Bestuurslid accommodatiezaken, zmvv Zeerobben