Flevo Boys JO17-2 – Zeerobben JO17-1

Na een goeie week training begonnen de mannen van Zeerobben JO17-1 in Emmeloord een belangrijke wedstrijd voor het klassement. De boys moesten de wedstrijd om 12:30 beginnen tegen Flevo Boys JO17-2.

De wedstrijd begon onder een mooi zonnetje, de wedstrijd was voor beide teams spannend want Zeerobben stond 3de en Flevo boys 4de dus een overwinning was noodzakelijk voor een kans op de kampioenschap. Zeerobben heeft in het begin een beetje moeite om het spel onder controle te krijgen. Door de combinaties van Flevo boys komen ze toch wel een paar keer tot een kans en de kansen worden steeds gevaarlijker. Zeerobben speelt niet echt hun eigen spel wat ze altijd willen spelen want de lange bal wordt te vaak gezocht waardoor bal verlies snel voorkomt. Maar de lange ballen leveren soms wel gevaarlijke kansen op door de counter. Na misschien 20 minuten wordt Björn Jan vanaf het middenveld diep gestuurd en de keeper van Flevo boys reageert erop en komt uit, de keeper van Flevo Boys is de laat en brengt Björn Jan ten val. De scheidsrechter fluit voor een penalty en de penalty wordt gescoord. Zeerobben komt voor 0-1. Na ongeveer 30 min gespeeld wordt het gelijk door een dieptebal van Flevo Boys. De mannen van Zeerobben gaan de rust in met een 1-1 stand.

Na een goed gesprek in de rust startte de mannen van zeerobben veel sterker dan Flevo Boys en krijgen de wedstrijd onder controle. Na een schitterende vrije trap die erin vliegt komt zeerobben op een voorsprong van 1-2 en dan heeft Zeerobben de controle over de wedstrijd en maakt daarna ook de 1-3 weer doormiddel van een penalty en daarna volgt al snel de 1-4. De wedstrijd eindigt in 1-4 en de mannen gaan terug naar Harlingen met een overwinning. De boys van Zeerobben staan nu 2de in de competitie.