Een geslaagd Toppers Van Toen Toernooi

Een dikke maand eerder is de start voor het organiseren van dit, voor velen, absolute hoogtepunt van het jaar. De eerste stap is het prikken van een datum. Rekening houdend met andere evenementen en beschikbaarheid van de Robbenplaat. Dat werd dus 5 april. Dan de voetbalclubs in de nabije omgeving een uitnodiging sturen. Ondertussen in klein comité zaken zoals; schema’s, reclame, sponsoring, scheidsrechters en ballen regelen. De reacties van de andere clubs stromen binnen. Sommigen zaten met “al bezette datum”, maar probeerden zelf 5 april voor het toppers toernooi vrij te krijgen. Bij een enkele club was dat niet gelukt en lieten ze weten dat ze de volgende keer er wel graag bij willen zijn. Dat zegt alles!

Foto’s: Bert Drent

Op de deadline hebben totaal 11 teams zich opgegeven, waaronder 3 zeerobben teams. Voor de wedstrijdsecretaris de taak om hier een wedstrijdschema van te maken. Klaas Abma liet weten, na flink wat gepuzzeld te hebben, hierin geslaagd te zijn. Zelfs de avond voor het toernooi is hij tot 02.00 uur ‘snachts aan het puzzelen, waarna het woord “Eureka” klonk. Het schema met 11 teams was een feit. Elk team kon zes keer voetballen. Wel een uitputtingsslag voor de veteranen, maar we waren er blij mee. Arno Ewouds had intussen een blik scheidsrechters open getrokken. Gerrit Bos regelde de hapjes en de drankjes en met behulp van kantinepersoneel kon er afgetrapt worden.

De teams druppelden vanaf 18.00 uur binnen. Ze werden ontvangen met koffie en gebak. Aangeboden door bakkerij Overzet. Richard van der Kooi lichtte het een en ander toe en de wedstrijden konden beginnen. Halverwege het toernooi werd er een kleine pauze ingelast. Fruit van Smeding lag in schalen op de tafels en vonden gretig aftrek. Daarna nog drie wedstrijden en kon er gedoucht worden. De kantine kwam gezellig vol te zitten en er waren volop hapjes en drankjes. Heerlijke vis van VisVrolijk. Zo rond een uur of 11 had Klaas de punten geteld en kon er overgegaan worden tot de prijsuitreiking. Dit werd gedaan door Siep Roukema. Tjonge, wat kan hij kletsen. Op sien Harlingers sprak hij de aanvoerders van elk team toe en werden de teams voorzien van verschillende prijzen, aangeboden door Plus en Koopmans&Zwart. Hilariteit alom! Toernooiwinnaar was dit jaar Foarút uit Menaldum. En natuurlijk blijven ze elk jaar welkom!

R.Twijnstra

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.