Drewes Janssen ass. trainer Zeerobben

Met ingang van het seizoen 2019-2020 wordt Drewes Janssen uit Harlingen de nieuwe assistent trainer bij Zeerobben. Hij wordt in die functie de opvolger van Johan van Slooten en zal bij de A-selectie van de zaterdag eersteklasser een nieuw duo gaan vormen met hoofdtrainer Arjen Postma.

Drewes is in de Harlinger voetbalwereld natuurlijk geen onbekende. Als voetballer speelde hij van 1997 tot 2003 in het eerste elftal van vv Harlingen, om vervolgens te verkassen naar Sneek waar hij 3 jaar uitkwam voor het tegenwoordige SWZ BOSO Sneek, 1 jaar als eersteklasser en 2 jaar als hoofdklasser. Daarna ging hij nog weer een stapje hogerop en sloot zich aan bij Harkemase Boys, destijds hoofdklasser. Daar verbleef hij ook 3 jaar, waarna Drewes weer terugkeerde naar het zondagvoetbal en wel bij FVC in Leeuwarden, waar hij 2 jaar speelde en daarna zijn actieve carrière afsloot bij vv Harlingen.

Drewes heeft nu zijn zinnen gezet op een trainerscarrière en gaat in eerste instantie de cursus TC3 volgen, waarbij hij het geleerde meteen in de praktijk kan brengen als assistent van Arjen Postma, met wie hij destijds in zijn eerste jaar bij Harkemase Boys nog samenspeelde. Arjen vertrok toen naar concurrent Flevo Boys en werd zo een aantal jaren de vaste tegenstander van Drewes. Menig duel hebben ze uitgevochten; nu gaan ze intensief samenwerken en daar hebben ze zin in!

Zeerobben en Drewes hebben een principe akkoord gesloten voor de langere termijn, gedurende welke Drewes de cursussen TC3 en TC2 zal gaan volgen. In zijn functie als assistent trainer neemt hij de taken over van Johan van Slooten, met wie Zeerobben nog in gesprek is over de invulling van zijn rol als verzorger en hersteltrainer.

Eerder al bereikte Zeerobben overeenstemming met keepertrainer Anthoon Elsinga over voortzetting van zijn verbintenis, dus is de technische en medische staf voor het aankomende seizoen zo goed als rond.
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de selectie voor volgend seizoen, maar daarover zeer binnenkort meer nieuws.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.