De reus en klein duimpje

Voorbeschouwing HZVV – Zeerobben

Als je de verslagen van seizoen 2018/19 leest, dan is het vaak het verhaal van de reus en klein duimpje. Het surplus aan kwaliteit gekoppeld aan een uitstekende trainersstaf  liet voorafgaande aan de competitie al het vermoeden doorschemeren, dat we te maken hebben met een zogenaamde “gedoodverfde kampioenskandidaat”. HZVV liet in Harlingen aan dit vermoeden geen twijfel over. Hoewel de Hoogeveners  een krappe 1 – 2 noteerden, waren zij gedurende het grootste deel van het duel de bovenliggende partij, dat na liet de trekker over te halen. Dat de slotminuten nog spannend werden door het late doelpunt van Patrick Amels was een verdienste van Zeerobben, maar de winst ging terecht naar de tegenstander. HZVV staat al 9 punten los van nummer twee Oranje Nassau Groningen en schoot met een 0 – 4 winst de illusies, voor zover aanwezig, van Drachtster Boys aan diggelen.

Met nog 6 wedstrijden te gaan zou je het gokje wel kunnen wagen om je geld op deze topper in te zetten. De enige nederlaag werd geleden tegen Broekster Boys, dat tot dan toe slechts drie punten had  behaald en dikke nederlagen voor de kiezen kreeg. Met 1 – 2 werden de koplopers een halt toegeroepen. Weliswaar tegen alle verhoudingen in en een strafschop in minuut 93.

Zeerobben zit in een periode, waarin alles een beetje op zijn plek lijkt te belanden. Drie keer op rij verdiende winst met bovendien leuk voetbal en het goede gevoel terug. Tegen de opponent van zaterdag  ontmoeten de groenwitten wel een team van een ander kaliber.  Met veel geluk en een slechte dag van HZVV zou een puntje al maximale winst zijn. Zeerobben kan alleen winnen, rekening houdend met een ingecalculeerd verlies. Daartegenover kan HZVV alleen verliezen, rekening houdend met verwachte winst. IJdele hoop misschien, maar …….???

Ondersteuning moreel en verbaal  van de vaste aanhang in uitwedstrijden is van niet te onderschattend belang voor de selectie van het vlaggenschip van Zeerobben. Ze zijn er weer, reken maar!

Zaterdag 6 april

 HZVV – Zeerobben

Aanvang 15.00 uur

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.