De meiden van Zeerobben

Een unieke dag bij het vrouwen-/meidenvoetbal afgelopen zaterdag. In deze onzekere tijden kwamen gelukkig alle teams in actie.

De vrouwen namen het in hun eerste competitiewedstrijd op tegen Beetgum. En dat bleek geen makkelijke tegenstander. Beetgum was fysiek sterk en beschikte over een paar snelle speelsters. Maar ondanks een aantal wisselingen in de ploeg gaat het weer steeds beter met VR1. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 4-0 gewonnen. Een mooie start van de competitie. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Leovardia.
De meiden van MO17-1 doen het ook prima en hebben zowel in de beker als in de competitie nog geen wedstrijd verloren. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen  Drachten op het programma. Drachten had net als Zeerobben ook al een wedstrijd gewonnen. Zeerobben speelde een goede eerste helft en nam de leiding maar zag Drachten op gelijke hoogte komen. Daarna werden er teveel kansen gemist waardoor het 1-1 bleef. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Fc Grootegast.

Het was even wennen voor begeleiding en speelsters van MO13-1. Zij waren immers  al zo’n 25 wedstrijden ongeslagen in zowel beker als competitie. En dan weet je dat het toch een keer gaat gebeuren. En het gebeurde afgelopen zaterdag in Bolsward. Beide koplopers waren aan elkaar gewaagd. In de rust was de 2-1 eindstand al bereikt. Zeerobben kwam er de 2e helft niet meer door en moest dus haar eerste nederlaag sinds tijden incasseren.

Daar waar de meisjes van MO13-2 voorheen nog met grote cijfers verloren weten ze steeds beter de schade te beperken. Er werd in Vrouwenparochie met maar 7-1 verloren van CVO. Zaterdag spelen de meisjes van MO13-2 al vroeg thuis tegen Leovardia.