De Beloften vs vv Workum

Op 16 februari mochten de Beloften aantreden tegen VV Workum, na een veelbelovende wedstrijd tegen Heeg en de 4-0 winst tegen de onder 19 beloofde het een waar spektakel te worden. De afwezigen van vandaag in de selectie waren Aal 1, Aal 2, Kobra en Polly. De aaltjes genoten van een huwelijksreis naar een koud landje waar ze elkaar lekker warm konden houden op de piste en Polly had zich aangeboden om het stokje van Plaschke over te nemen wat naar mijn mening prima ging, top seun.

Om stipt 11 uur zaten we vol hoge verwachtingen in de bestuurskamer. Jongens hadden zich laten zien in de oefenwedstrijd tegen de “jongkjes” en de aanvoer van het vlaggenschip viel mee dus waren er kansen in de basis opstelling. Echter waren the Rock en Mr New Car (farmer) 4 minuten te laat omdat The Rock een goede daad had verricht bij een oud vrouwtje en Farmer zijn koeien nog moest melken. Trainert vond dit ongepast en zette de boys beiden op het bankje nadat Captain Siets en Captain 3e helft Laupie hun terrechte mening gaven. Want een oud vrouwtje helpen nadat zij gevallen is en daarom te laat zijn is nog altijd beter dan niet komen opdagen en niks laten horen, maar dat terzijde.

Na de wedstrijdbespreking waarin inprincipe altijd het zelfde genoemd word maar ons zeker scherp maakt voor de wedstrijd gingen wij in een 1-4-3-3 opstelling het veld op.

Siets
Jan Dirk – Bale – Pietje – Marcelo
Beukie – “10” – Lutsen
Plofbal Amels – Kast Attema – duikboot Jens

Bank:

Simba, Lijder, Laupie, The Rock en The Farmer.

De toss was verloren door onze “kutkeeper” Sietse die vandaag maar voor 1 redding had moeten zorgen dus konden we beginnen met de aftrap.

We hadden zeker iets goed te maken na het puntenverlies aan het begin van het seizoen en wisten dat met goed veldspel in de 20e minuut af te maken door de 1-0 te scoren. Na 45 minuten vond referee Peter het mooi geweest en konden we een heerlijk kopje suiker met thee gaan drinken onder luid gejuich van Simba.

We stonden weliswaar 1-0 voor, maar het was duidelijk dat we dat in de twadde helft moesten gaan verbreden.
Met de ingevallen Rocco wisten we meer diepte in het spel te krijgen en door een vlijmscherpe schwalbe kregen we een penalty mee, waar Justin de keeper geheel onbewust de verkeerde hoek in stuurde en dus zo een zachte schuiver in kon tikken. Een paar minuten later was het een vrijetrap die de keeper niet weg kom werken en dus Rocco de simpele rebound in kon tikken, de grensrechter vond het buitenspel maar door de uitstekende fluitende scheidsrechter werd hier geen gehoor aangegeven omdat hij zelf op de lijn stond. 3-0.
Nu stond het 3-0 en omdat we toch meer goals wouden forceren brachten we onze goalgetter Laupie. Laurens zag zijn kans schoon om heerlijk in het spitsje te gaan spelen maar omdat Pietje mank was geworden en niet meer kon lopen kwam Pietje in de spits terrecht, en Laurens centraal achterin. Vanuit die positie gaf Laurens een fantastisch bewuste steekbal over 40 meter op The Rock die 1 op 1 niet faalde en zijn tweede goal scoorde, prima invalbeurtje dacht ik zo, volgende keer maar weer te laat. Nu zul je denken, 4-0 voor en Jens niet scoren? Jens had last van zijn voet nadat hij de doelpaal voor een voetbal aanzag. Aangezien Deelstra nog nooit eerder langer dan 70minuten op het veld had gestaan, Beukie vlinders zag en Stijn de laatste minuten ook kapot was aaren de laatste 20 minuten van de wedstrijd niet het noemen waard, maar Justin nam toch nog zijn tweede goaltje mee. Hiermee eindigde de wedstrijd in 5-0.

“3e helft”

In de derde helft deze week geen spektakel, de enige mannen aan het bier waren dan ook de legendes Deelstra, Laurens en Farmer. Waarbij de rest van het team het vlaggenschip heeft aangemoedigt.

Aankomende wedstrijd hebben wij de topper tegen Urk thuis. Hierin hebben wij ons zeker te bewijzen en zal het een potje worden wat zeker de moeite waard is om te kijken. We zien u graag!
Zaterdag 9 maart 12:30 op het hoofdveld.

You are my fire! (Laat de zon in je hart!)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.