“Dat zit wel snor bij Zeerobben 3”

Zo dachten de manschappen van het 3deafgelopen maand ook. Vele mooie creaties kwamen naar voren. Zo zagen wij een snor van Ab waar Tom Selleck van Magnum P.I. jaloers op zou zijn. Maccie had een vies snorretje waarbij de saus van een Big Mac in achter zou kunnen blijven hangen. Pake kon met zijn snor zo meespelen in een aflevering van Peaky Blinders en Lau leek met zijn snor op een acteur in een foute P* film. Ook de overige snorren van Herwinos, opa en Trainert zagen er goed uit. Bij Loempie kwam eindelijk afgelopen zaterdag zijn eerste haartje naar voren. Als het zo doorgaat Loempie, dan zal jij die snor volgend jaar ook hebben! Geef de snor niet op.

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Leovardia 3. Wel leuk dat er een aantal spelers van Leovardia ook meededen met de actie. Zo had de aanvoerder van hen ook een leuk snorretje en had er een speler een snor omgekeerd getatoeëerd in zijn nek. Bij Zeerobben ontbraken er een aantal spelers, opa had een hardnekkige virus opgelopen in Verzorgingstehuis Almenum en was hij nog steeds niet van de partij. Mendel had geen scheenbeschermers en was te sutterig om nieuwe te halen bij de Bristol en tot overmaat van ramp mistte hij ook nog de bus. Il Contadino had de avond daarvoor te diep in het glaasje gekeken en kon niet meer zijn linker voet voor zijn rechter zetten. Cruz had weekenddienst en Loempie had een mini Loempie bij hem. 

Omdat de actie maand van McDonalds in december ingaat, konden wij op 30 november Maccie opstellen. Ik verwacht dat ie er aankomende zaterdag er niet is, omdat je dan bij de McDonalds 2 McChicken menu’s kunt halen voor de prijs van 1. De verdediging bestond uit: Pake, Ab, Beuker en Billy. Het middenveld : Sjouke, Trainert en Lau. De aanval bestond uit onze politiehond, Herwinos en Lenny. Op het bankje zaten, Schapie, Twit, Herke, Dion en onze kleine commando.

Voor het eerst in tijden begonnen wij de wedstrijd zonder een penalty van Sjoerd. Het was Sjoerd te koud afgelopen Zaterdag, dus bleef ie zitten bij Radio Stad Harlingen om daar plaatjes te draaien. Zeerobben ging voortvarend van start en zette Leovardia snel onder druk. Leovardia wist hier niet mee om te gaan en kwamen dan ook niet verder dan hun eigen helft. Zo kreeg hun laatste man al snel in de wedstrijd een gele kaart. Lau nam de hierop volgende vrije trap en die kwam prompt voor de voeten van Herwinos, zoals altijd gaat de bal bij Herwin altijd de andere kant op dan dat ie zelf bedoelde en ging de hele andere kant op, maar wel in het netje. Zeerobben was de 1e helft heer en meester en liet Leovardia dan ook achter de bal aan lopen. Een tegenvaller was dat Lau het veld moest verlaten. Hij probeerde een dansmove van The Backstreet Boys tijdens de wedstrijd uit te voeren, maar hij verdraaid hierbij zijn knie. Gelukkig stond Dion paraat om hem te vervangen. 

Tijdens de rust begon de snor van Ab dusdanig te kriebelen dat hij hierdoor graag gewisseld wou worden. Omdat Schapie zijn compagnon Ab zou missen wou hij ook graag gewisseld worden. Voor deze duo kwamen onze commando en Billy. De tweede helft ging ook voortvarend van start en bleef Zeerobben op de helft van Leovardia voetballen. Dit resulteerde al snel in een doelpunt. Herwinos controleerde de bal verkeerd en tot overmaat van ramp raakte hij de bal opnieuw niet goed, maar wonder boven wonder vloog ie opnieuw in het netje. Als je nu naar het B-veld loopt, dan staat ie nog steeds te juichen. De 3-0 heb ik niet gezien omdat ik even een grote boodschap aan het doen was, maar naar verluid heeft onze Trainert deze goal gemaakt. Het einde van de wedstrijd naderde en zo kreeg Leovardia ook een aantal kansen, maar dan stond Maccie op de goede plek. Vlak voor het eind scoorde Dion nog de 4-0. Dit was dan ook de uitslag! 

Aankomende zaterdag mogen wij rond de klok van 4 voetballen in Leeuwarden tegen Blauw Wit 34. Dit wordt een ware topper tussen de nummer één en drie! Hopelijk nemen wij de 3 punten mee naar Harlingen.

Tot dan!