Burgum pakt de punten in boeiend duel tegen Zeerobben

Eindelijk los. Vol verwachting keken vriend en vijand uit naar de eerste confrontatie in de eerste klasse E. Hoe hangt de vlag er na een half jaar bij. Onder werkelijk ideale omstandigheden met op 3 kaarten na alle 250 plaatsen rondom het veld  door aandachtig toeschouwer bezet, kwamen de gasten het beste uit de startblokken en namen al vroeg een voorsprong. Zeerobben herpakte zich uitstekend, maar moest in de 82 ste minuut toch het hoofd buigen voor de sterke debutant uit Burgum.

Sterke start Burgum

Na een nerveuze start van beide zijden, kwamen de gasten uit een hoekschop in de 5 e minuut op een 0 – 1 voorsprong. Alex Bosma kopte de corner in de voeten van Robert Stelpstra en die aarzelde niet. Zeerobben was van deze  domper van slag en moest het initiatief aan de bezoekers laten. Spits David van der Pol stond op een eilandje en kreeg nauwelijks de gelegenheid om gevaarlijk te worden. Burgum daarentegen wist elke keer spits Stelpstra te bereiken. Zij waren dan ook het dichtst bij een doelpunt. Voorlangs en over behoedde de groen witten van een grotere achterstand.  De voor de uitgevallen Gustavo van der Veen ingevallen Dylan Drent was er nog het dichtst bij, zijn inzet ging net naast. Een terechte voorsprong dus.

Zeerobben herpakt zich knap

De tweede helft beloofde een ommekeer. Scherper en het winnen van de tweede bal zorgde voor een overwicht van de gastheren. Kwam Curtrick Gonzalez een teenlengte te kort op een lage voorzet van Jan Dommerholt. Kort hierop verscheen toch de 1 – 1 op het scorebord.  Hoge bal van Drent in het strafschopgebied werd panklaar gelegd door Jan Dommerholt op de pantoffel van Godert Attema, Snoeihard kogelde hij binnen. Kansen en mogelijkheden deden zich nu voor in de zestien van keeper Tolman. Het leek erop, dat Zeerobben zou doordrukken en de winst zou pakken. Terug koppen van Elzinga eindigde vlak voor de doellijn in de handen van Tolman. Jan Dommerholt passeerde in de zestienzijn tegenstander en gaf een gave voorzet aan Gonzalez. Zijn te slappe inzet kon nog gered worden. Aan de andere kant kwam Zeerobben goed weg op een kopbal van Stelpstra, naast.  Er ontstond een open wedstrijd, waarin beide teams voor de overwinning gingen. Dylan Drent leek de matchwinner te worden na een verre pass van Armando Zwart op Jan Dommerholt. Jan gaf een harde, lage breedtepass op Dylan, zijn harde inzet belandde net naast.

Uit de lucht vallen

Uit een totaal ongevaarlijke situatie kwamen de Burgumers toch op 1 – 2. Harmen Vlietstra probeerde het eens van zo’n 25 meter en pardoes plofte de bal achter de verbouwereerde Bosje. Met nog tien minuten te gaan gooide trainer Zandink alles op de aanval, echter zonder resultaat. De gasten kregen nog wel een paar dotten van kansen, maar “vergriemden “die tot ontsteltenis van trainer Henk Konings en zijn trawanten. Een heerlijk pot voetbal eindigde in zuur verlies voor de thuisclub, met een beetje geluk was een puntje mogelijk geweest, het mocht niet zo zijn.

Eerste  klap geen daalder waard

De kop is eraf. Zeerobben had met name de  eerste helft moeite met het spel van FC Burgum en hield de achterstand beperkt. In de tweede helft tapten de Harlingers uit een ander vaatje. En leek zelfs winst tot de mogelijkheden te behoren. De 1 – 2 viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht, maar over de uitslag valt niet te twisten. Volgende week op naar vv Groningen, dat niet speelde i.v.m . afgelasting vanwege corona bij Blauw Wit’34. De genomen maatregelen door het bestuur ter voorkoming van besmetting op het Oostersportpark pakten goed uit, aldus jeugdvoorzitter Herke de Groot.

Scoreverloop :  0 – 1 Robert Stelpstra ( 5 min ); 1 – 1 Godert Attema ( 53 min ); 1 – 2 Harmen Vlietstra ( 82 min )

Zeerobben : Jouke Bosje; Gustavo van der Veen ( 20 min Dylan Drent ); Armando Zwart; Patrick Amels; Tim Oosterbaan; Adnan Jarjour; Cutrick Gonzalez; Ane Schaap ( 76 min Koen Attema ); David van der Pol; Godert Attema; Jan Dommerholt ( 82 min. Cyrus Boerman)

Foto’s: Frans Bode