Bonuspunten voor Zeerobben in Winsum

vv Winsum – Zeerobben 1 – 2

Op voorhand waren de Groningers favoriet en alles wat mee naar Harlingen zou gaan, zou meegenomen zijn. Dat dit drie punten zouden worden leek lange tijd de verrassing te worden. In de 88ste minuut scoorde Winsum nog de 1 – 1. In de “dying seconds” ging alsnog de winst naar Harlingen. Verdiend ?? Qua kansen misschien nog wel, maar het balbezit en de dreiging was voor de runner-up. Deze keer had Zeerobben de wind mee.

Niet best

Op een droog en hobbelig veld konden beide teams niet zo goed met deze omstandigheden uit de voeten. Dat was waarschijnlijk de hoofdreden, waarom het voetbal bij vlagen aan beide kanten niet eerste klasse waardig  was. De thuisclub ging hiermee nog het beste om, al resulteerde dat niet in kansen. Bij de bezoekers was de passing vaak ondermaats en kwamen veel spelers niet aan hun normale niveau toe. De tegenstander moest het doen zonder drie vaste basisspelers en daardoor ontbrak het bij de gastheren aan de beslissende eindpass. De kansjes waren er wel, maar keeper  Joshua van Dijk pareerde o.a. een geplaatste inzet van Kristian Feenstra. Dylan Drent zag zijn schot gekeerd  en Patrick Amels kopte uit een corner net naast. Ondanks de permanente druk op de verdediging nam Zeerobben de leiding. Higor da Silva maakte het zijn opponent zo moeilijk, dat de bal via Higor bij de volledig vrijstaande Dylan Drent kwam. Die wist daar wel raad mee en kogelde hard de 0 – 1 binnen. Winsum drong hierna nog wel aan, maar het defensieblok wist van  geen wijken en gaven dus ook geen kans weg. Met deze kleine voorsprong brak de rust aan.

Venijn staart in de staart

Het veldspel werd er niet beter op en de thuisclub deelde in de malaise, ondanks weer een optisch overwicht. Veel lange ballen maakte het voor de toeschouwer er niet aantrekkelijker op en beide laatste linies regeerden het duel, maar de spanning vergoedde veel.. Uit het niets kregen de  Winsumers de gelegenheid in de schoot geworpen om naast de bezoekende club te komen. Een gemakkelijk gegeven penalty werd echter terecht door Jacob de Vries geneutraliseerd, dus klemvast. Zeerobben deelde niet meer dan speldenprikjes uit, aan het juiste vervolg  ontbrak het vooralsnog. Met nog een klein kwartier te spelen veerden de vele Harlinger toeschouwers op. Yander Zandbergen werd in de rug gelopen binnen de zestien, maar de strafschop kwam er niet, scheidsrechter Souhuwat zag het anders. Tot kort voor tijd leken de Harlingers de overwinning over de streep te trekken. Het lot besliste anders, uit een corner kopte voorstopper Hans Zwakenberg geheel vrijstaand de 1 – 1 binnen. Gezien het verloop van de wedstrijd konden alle toeschouwers met deze puntendeling leven. Maar Zeerobben dacht daar toch iets anders over en probeerde met een laatste krachtsinspanning  toch nog een slot offensief er uit te persen. Patrick Amels kapte zich vrij en gaf vanaf links een gave voorzet op Yander Zandbergen, hij schampte de bal genoeg om doeltreffend te zijn, 1 – 2 . Meteen hierna floot de referee voor het einde.

 Succesvol vervolg

Je kunt beter met slecht voetbal 3 punten pakken, dan omgekeerd. Waar de groenwitten in de vorige duels met goed voetbal ook de winst pakten, was het deze middag minder, maar vergoedde de tomeloze inzet van alle spelers veel en dat leverde dan toch maar mooie puntjes op, noodzakelijk om buiten de gevarenzone van de nacompetitie te blijven. De komende twee weken is er geen competitievoetbal en mogen de spelers even bijkomen van de inhaalrace, om op 11 mei  in de thuiswedstrijd tegen concurrent Gorecht de puntjes in Harlingen te houden en dus weer een stap dichter bij lijfsbehoud. De slotfase van de competitie dreigt weer net zo spannend te worden als vorig seizoen.

Scoreverloop : 0 – 1 Dylan Drent ( 25 m); 1 – 1 Hans Zwakenberg ( 88 m) ; 1 – 2 Yander Zandbergen ( 93 m)

Zeerobben : Jacob de Vries ; Godert Attema ; Pieter Westra ; Patrick Amels; Brent de Groot; Albert Beuker; Marcel Visser ; Kristian Feenstra; Dylan Drent ; Yander Zandbergen; Higor da Silva ( 70 m David van der Pol)

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.