Bijpraten vanuit de Technische Commissie

De Technische Commissie (TC) heeft ons nog even bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. We vatten het even voor jullie samen:

Bestuurlijk
De samenstelling van de TC blijft ongewijzigd, maar de taakverdeling gaat wel wijzigen. In voetbaltermen gesproken een wijziging in de veldbezetting. De vertegenwoordiging vanuit de TC binnen het hoofdbestuur wordt overgenomen door Theo Nota. Als bestuurslid volgt hij daarmee Marcel Visser op die dus wel gewoon lid blijft van de TC. Voorlopig een praktische oplossing voor persoonlijke omstandigheden. Formeel zal het nog wel eens bekrachtigt gaan worden op een eerstvolgende ALV.
Paul Kingma zal net zoals afgelopen seizoen de TC blijven ondersteunen met onder andere functioneringsgesprekken met de door Zeerobben aangestelde trainers.

A-selectie
De eerder aangekondigde komst van Justy Yared van FVC gaat niet door. Justy heeft besloten toch bij FVC te blijven.
Roan Hein Joostema heeft laten weten Zeerobben te verruilen voor sc Stiens. Hem gaan we als tegenstander in de tweede klasse straks dus weer terugzien.
Zeerobben heeft zich versterkt met 2 nieuwe spelers. Van buur AVC uit Sexbierum komt Durk Ennema over naar het Oostersportpark. We kennen Durk niet alleen als kaatser, maar ook als voetballer stond hij al vaker op de radar bij de TC van Zeerobben. Hij heeft nu besloten de stap te maken van de vierde naar de tweede klasse.
Zeer verheugd zijn we ook over de terugkeer van Quinten Warmerdam naar Zeerobben. Quinten werd al op zeer jonge leeftijd gezien als een talent en als zodanig ook al op jonge leeftijd gescout door sc Cambuur. Hij doorliep de diverse selecties van de Cambuur opleiding en heeft nu besloten terug te keren bij Zeerobben, waar het ooit voor hem begon bij De Waddenrobkes.
Daarnaast gaan de nieuwe hoofdtrainer Henk Konings en zijn assistent Drewes Janssen een scherp oog houden op de talentvolle spelers uit de JO17 en JO19 groep, waarvan enkelen ook al een aantal keren optraden in de hoofdmacht. Zij gaan -zeker in de voorbereiding- kansen krijgen om zich te laten zien vanuit hun positie als selectiespelers van de JO19-groep.

     

We heten Durk (l.) en Quinten (r.) van harte welkom bij de club en wensen hen veel voetbalplezier en succes bij Zeerobben.

De staf en selectie komen op dinsdag 12 juli bijeen voor kennismaking. De voorbereiding gaat starten op maandag 8 augustus, als de eerste training op het programma staat.
De eerste oefenwedstrijd is gepland op zaterdag 20 augustus, uit tegen FVC in Leeuwarden
Een week later, zaterdag 27 augustus wordt er geoefend uit bij fc Burgum.
Op 3, 10 en 17 september worden bekerwedstrijden gespeeld, waarna op zaterdag 24 september de competitie zal starten.

Beloftenteam
De staf voor ons Beloftenteam, uitkomend in de res. Hoofdklasse is geheel rond. Erwin Otten was reeds eerder aangesteld als trainer/coach en de staf is nu compleet gemaakt met Richard de Bruin als leider en Milan Vliek als vaste grensrechter.

Het Beloftenteam Zeerobben 2 speelt ook tegen FVC en Burgum op dezelfde dagen als Zeerobben 1.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.