Bekeravontuur jeugdteams

Onze jeugdafdeling was nog met 3 teams actief in de bekercompetitie. Afgelopen week kwamen alle drie teams in actie.

Zeerobben 15-1 was moeiteloos door de voorrondes gekomen aan het begin van het seizoen. Vervolgens werden in de knock-out fase afgerekend met Heerenveense Boys, ONS Sneek en Oerterp. Na de winst op 3edivisionist ONS trof Zeerobben afgelopen zaterdag 2edivisionist Blauw Wit uit Leeuwarden. Maar dit keer kon Zeerobben niet voor een stunt zorgen. In een gelijkopgaande wedstrijd werd er uiteindelijk met 4-2 verloren en is het bekeravontuur voorbij voor JO15-1.

Zeerobben JO9-1 trof in de voorronde SWZ Boso Sneek, Franeker en LSC maar dat leverde geen problemen op en vrij eenvoudig plaatste de ploeg zich voor de knock-out fase. Daarna trof men achtereen Nicator en Urk. Maar ook deze ploegen werden verslagen door de jonge talenten van Zeerobben. En inmiddels had Zeerobben zich geplaatst bij de laatste acht en trof men afgelopen zaterdag Heerenveense Boys. En door een 4-9 overwinning plaatst Zeerobben zich bij de laatste 4.

Tot slot speelde JO12-1 afgelopen woensdag tegen vv Heerenveen. Zij waren zover in het toernooi gekomen door achtereenvolgens FVC, LAC Frisia, Leovardia, Irnsum en Drachtster Boys uit te schakelen. Thuis tegen Heerenveen werd het afgelopen woensdag een ware thriller. Zeerobben kwam met 3-0 voor maar het sterke Heerenveen kwam in de blessuretijd terug tot 3-3. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Na 5 strafschoppen was de stand gelijk maar daarna ging het mis voor Zeerobben en gaat Heerenveen verder in het bekertoernooi. De teleurstelling was groot maar het publiek heeft intens genoten van prachtig jeugdvoetbal in al zijn facetten.

Nagekomen:

Helaas was bij de redactie niet tijdig bekend dat ook JO11-2 nog actief was in de beker. Dat is zeker geen onwil maar ondanks de grote jeugdafdeling proberen we toch alles te volgen maar dat gaat ook wel eens mis. JO11-2 was namelijk ook de groepsfase doorgekomen door ST. IJVC/Blauwhuis, sc Bolsward en Workum uit te schakelen. Vervolgens werd er gewonnen in de knockout fase van Blauw Wit. Dat bracht dit team afgelopen zaterdag tot de laatste 8. Daar troffen ze Franeker JO11-1. Helaas werd die wedstrijd verloren. Maar met 4-3 is verliezen is geen schande en heb je er alles aan gedaan om verder te komen in de beker. Helaas hield het bekeravontuur dus op in Franeker.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.