Anne v.d. Tuin nieuwe jeugdvoorzitter

Nadat voormalig jeugdvoorzitter Herke de Groot vanwege drukke werkzaamheden zijn functie van Jeugdvoorzitter had ingewisseld voor die van Algemeen bestuurslid, moest Zeerobben op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de grote jeugdafdeling. Dat een zoektocht naar nieuwe vrijwilligers en functionarissen in Coronatijd geen gemakkelijke opgave is, zal duidelijk zijn.

Heel erg blij is Zeerobben dan ook dat het toch nog redelijk snel gelukt is iemand te vinden die het aan het aan meer veranderingen onderhevige jeugdbestuur kan toevoegen als hun voorzitter. En dan ook nog eens niet zomaar iemand. Nee, met de benoeming van Anne (Aone) van der Tuin krijgt het jeugdbestuur een voorman uit eigen geledingen, een Zeerob in hart en nieren, opgegroeid op het Oostersportpark en al op velerlei terreinen actief geweest als vrijwilliger binnen de club. Juist ook in Coronatijd was Anne nog zeer actief betrokken bij de organisatie en begeleiding van de onderlinge oefenwedstrijd, toernooitjes en andere activiteiten op competitieloze zaterdagen. En voor iemand die ondanks een drukke maatschappelijke positie als onderwijzer en vader in een jong gezin nog tijd vrij kan maken om in het verenigingsleven actief te zijn, is de stap naar een leidende positie als jeugdvoorzitter bij een club als Zeerobben met een grote en zeer actieve jeugdafdeling snel gemaakt.

Met de op handen zijnde Regio Cup in de maand juni komt langzaam maar zeker weer zicht op “normaal” competitievoetbal vanaf augustus. Heel de voetbalwereld kijkt er nu al naar uit. Weer wekelijks trainen, wedstrijden spelen, winnen, verliezen, feestjes vieren, teleurstellingen verwerken. Maar alles met elkaar beleven en het verenigingsleven weer inhoud geven, dat is waar naar uitgekeken wordt. En met dat vooruitzicht lijkt de start van Anne van der Tuin perfect getimed!