Albert Visser neemt afscheid, na meer dan veertig jaar als vrijwilliger!

Na meer dan 40 jaar als vrijwilliger voor onze club werkzaam te zijn geweest heeft Albert Visser aan het eind van het seizoen 2015-2016 het wijze besluit genomen om het stokje over te dragen. En dat verdien je na een inzet van zo’n lange periode. Halverwege de zeventiger jaren belandde de familie Visser in Harlingen en al spoedig trad Albert samen met z’n maatje Willem van Woesik toe tot het bestuur van Zeerobben.

Het bestuur tijdens het 25 jarig jubileum in Hotel de Beurs. vlnr: Ide Bode, Henk Draaisma, Thijs de Vries, Albert Visser, Otto Posthuma, Jelle de Haan en Klaas Tolsma. zittend: Willem Ambachtsheer, Wolter Bakker en trainer Rob van Raalte
Koninklijke Zeerobben-Ridders. vlnr. Albert Visser, Jaap Vlieger, Wiebe en Albert Dijkstra

In 1985 leidde dat er toe dat Albert de Wolter Bakker kreeg uitgereikt. Een trofee voor degene die zich wegens buitengewone inzet in het daaraan voorafgaande seizoen heeft onderscheiden. Albert was daarmee de derde persoon die deze trofee in ontvangst mocht nemen. Cor van der Heide en Klaas Fröhlich gingen hem daarin voor en velen zouden hem volgen. Dat Albert ook z’n nazaten met het Zeerobbenvirus heeft besmet bleek in het seizoen 1999-2000 toen zoon Klaas de trofee in ontvangst mocht nemen.

Albert startte z’n voetbalcarrière bij QVC uit Stavoren. Een club die hij nog steeds een warm hart toe draagt. Elk weekend even kijken wat m’n cluppie gedaan heeft, zo meldde Albert menig maandag- en vrijdagochtend in de Robbenplaat. Bij zijn intrede bij Zeerobben had Albert de veteranen leeftijd reeds bereikt wat resulteerde in een prachtig team met o.a. Klaas Tolsma, Tjalling en Albert Dijkstra en Wietse Vlietstra.

vlnr: Wietse Vlietstra, Siepie Breidenbach, Rinne Huizenga, Wiebe Koster, Albert Dijkstra,Jqan Everse en Gerrit Gerritsenvan der Hoop. Daarvoor: Fokke Schat, Henny Dost, Jan Anema, Klaas Tolsma en Albert Visser. Liggend: Pier Attema

Natuurlijk hadden de zonen Klaas, Cees en Bert geen andere keus dan lid te worden van Zeerobben. En met name Klaas trad in de organisatorische voetsporen van vader Albert. Terwijl Albert zich bezig hield als leider en scheidsrechter bij de wedstrijden,de verspreiding van de maandelijkse Zeerob’s en als animator tijdens kaartavondjes en onmisbaar onderdeel van de schoonmaakploeg, werd Klaas leider, trainer, wedstrijdsecretaris en samensteller van het wedstrijdbulletin. Tijdens de algemene ledenvergadering in het seizoen 2009-2010 werden beiden dan ook terecht tot Lid van Verdienste benoemd. Uit handen van toenmalig voorzitter Piet Waaijer kregen vader & zoon naast een oorkonde ook een prachtig bord overhandigd, waarop hun beide namen prijken.

Dat Albert een betrokken Zeerob is blijkt ook wel uit het feit dat ie al vele jaren met z’n vaste maatje Froukje Vink deelneemt aan de Zeerobben-maatspartijen wat met regelmaat resulteert in een lekkere rollade in ut pantsje.

Albert werd lid van shantykoor “De Skúmkoppen” en als logisch gevolg daarvan regelde hij elke maandag en vrijdagochtend de Zuiderzee-ballades en Country muziek tijdens en na de activiteiten van de schoonmaak ploeg, wat de sfeer natuurlijk altijd ten goede kwam.

Op zaterdag vinden we Albert bij thuiswedstrijden steevast terug staand naast de tribune in gezelschap van z’n vaste maten Tjalling Dijkstra, Simon van Dijk en Sicco Scheepstra. Vol trots volgt hij dan de verrichtingen van kleinzoon Marcel.

We wensen Albert en z’n vrouw een behouden vaart en hopen deze sympathieke Zeerob nog vaak op het Oostersportpark te mogen begroeten.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.