A-selectie: jeugd stroomt door…

Na deze week afrondende gesprekken gevoerd te hebben, kan de TC duidelijkheid verschaffen over de samenstelling van de A-selectie voor het komende seizoen.

Trainer Arjen Postma start de voorbereiding van het seizoen 2019-2020 met een voorlopige selectie. Na de voorbereidingsperiode zal de definitieve selectie vastgesteld worden. Van de huidige selectie zijn er 2 spelers waar afscheid van wordt genomen.

Jan Dirk van Looy keert na 2 seizoenen Zeerobben -hoogstwaarschijnlijk- weer terug naar zijn oude liefde vv Lemmer. Jan Dirk werd helaas veel geteisterd door blessureleed, maar heeft zich in deze 2 seizoenen prima gemanifesteerd als Zeerob. Wij kijken dan ook met een goed gevoel terug op deze periode van samenwerking en wensen Jan Dirk veel succes in het vervolg van zijn voetbal-carriere.

Aanvoerder Albert Beuker heeft ook te kennen gegeven om er na dit seizoen een punt achter te zetten. Veranderde persoonlijke omstandigheden maken dat hij niet meer voor de volle 100% beschikbaar kan zijn en dit heeft hem doen besluiten om zijn voetbalschoenen (voorlopig?) aan de wilgen te hangen. Zeerobben 1 zonder een Beukertje, het zal even wennen zijn…

Zoals eerder al vermeld komt Tim Oosterbaan (21) de gelederen van Zeerobben versterken. Tim komt over van ONS uit Sneek, waar hij een gedeelte van de jeugdopleiding heeft doorlopen en 4 jaar deel heeft uitgemaakt van de 1e selectie.

Minstens net zo verheugend is het feit dat er wederom een aantal talenten uit de eigen jeugdopleiding aansluiten bij de 1eselectie. Uit de JO19-1 (nog in de race voor promotie naar de landelijke divisie) komen Koen Attema, Nick Hoogeveen en Willem Gosse Gaastra de gelederen versterken. Vanuit het Belofteteam sluit Stijn Schakenbos aan. Spelers die dit seizoen al regelmatig met de selectie mee hebben getraind en allen exponenten zijn van de eigen jeugdopleiding van Zeerobben. Deze jeugdopleiding is een belangrijk onderdeel van Zeerobben en heeft in de loop der jaren al verscheidene talenten opgeleid en door laten stromen naar het eerste elftal. Hierdoor is een stukje continuïteit gewaarborgd en blijft het verenigingsaspect en unieke karakter van de zmvv Zeerobben ook voor de toekomst behouden.

Na de laatste competitiewedstrijd op 25 mei zal de selectie nog een week of 2 doortrainen en wordt het seizoen op 6 juni afgesloten met de gebruikelijke slotavond, met daarin natuurlijk opgenomen de uitreiking van de Wiebe Westra trofee aan de meest waardevolle speler van het afgelopen seizoen.

Voorafgegaan door een aantal trainingen zal Zeerobben 1 op maandag 8 juli een oefenwedstrijd spelen tegen Jong Cambuur. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Cambuur stadion. Zet alvast maar in de agenda dus: maandag 8 juli, aanvang 20.00 uur, Jong Cambuur – Zeerobben.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.