1 April maar dan anders..

De wekker gaat en het is maandag. Een licht zonnetje probeert door te breken. Even een ontbijtje en een bakje  koffie en  dan hop op de fiets naar het station. Samen met mijn zoon Quinten fietsen we samen naar de trein. 5 over 7 uur trein, Ik ga werken en Quinten  gaat eerst trainen en daarna naar school. Het is vandaag 1 April en een mooie dag om een leuk grapje uit te halen. We rijden langs zeerobben zoals altijd zien we dat het hek open is. We gaan even een kijkje nemen. Zoals elke ochtend is daar een vrijwilliger die de troep van iemand anders staat op te ruimen. De boxen worden aangeveegd en het parkeerterrein weer opgeruimd. Elke dag staat deze man voor dag en douw op om Zeerobben schoon te houden. Straks komt de rest van de schoonmaak ploeg en gaan ze na hun werkzaamheden even lekker een bakje doen en nemen ze het weekend door. Ik fantaseer dat het met deze uitspraken gaat gebeuren,  “hest het al heurt jeuh”   en “van wie is dat een dan?”

Ik kan even de box dicht draaien of wat zout in de suiker potjes doen maar met vrijwilligers spot je niet en zeker niet deze man. Hij heeft nog een clubje waar die vaak heen gaat en die club past  ook bij hem. Die supporters zijn ook harde werkers, een echte volksclub die  leuzen roepen als “gas gevuh”  en  #wijbinnederaltied . De muts met het logo schittert op zijn hoofd. Het is het logo van SC Cambuur.

We hebben het uiteraard over Thijs de Vries en willen hem vandaag letterlijk en figuurlijk in het zonnetje zetten en onze waardering uitspreken  voor al het harde werk wat hij elke dag verzet om deze club weer spik en span te maken. Tuurlijk kent iedereen Thijs. Niet zomaar een Zeerob maar één uit dat groen-witte hout gesneden. Eén met groen-wit bloed.

Nu gaat het met sien clubje uit Leeuwarden de laatste tijd niet zo best maar een echte supporter komt ook als het minder gaat en blijft de club steunen.  Volgend seizoen komen er weer wat oude bekenden terug en hopelijk krijgt de club  weer wat swing. Aan de sfeer zal het nooit liggen want de twaalfde man laat zich altied horen.  We willen graag Thijs de Vries uitnodigen voor een vip avond om samen met andere vrijwilligers een mooie avond te beleven.  Uiteraard hopen we dat  de drie punten dan wel in Leeuwarden blijven en dat het “woonschip” een paar keer mag klinken. Waar ik benieuwd naar ben is of  Thijs meer vragen weet te beantwoorden dan Age  bij de Quiz die onder leiding staat van niemand minder dan club icoon  Barto. De kaarten werden door Quinten  Warmerdam overhandigd die op dit moment uitkomt voor SC Cambuur JO-15.

We wensen Thijs  veel plezier!  S. Warmerdam 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.